Italiaans gevuld pitabroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaans gevuld pitabroodje

Italiaans gevuld pitabroodje

Met rundergehakt, tomaat-pestosalade en bataatfrietjes

Met ingrediënten als Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het alom bekende broodje shoarma. Makkelijk én gezellig: zet de verschillende onderdelen van het gerecht op tafel, dan kan iedereen zijn eigen broodje maken.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

friet
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de bataat af, was of schil hem en snijd in repen van 1 cm dik.

freit
2

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier, meng met de rozemarijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 18 – 20 minuten in de oven, of tot de bataat gaar is. Schep halverwege om.

brood
3

Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of rooster in een broodrooster.

pasta
4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

gehakt
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en bak het rundergehakt in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met gehakt-tomaatsalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataat.