topBanner
Hummusbowl met rundermerguez en champignons

Hummusbowl met rundermerguez en champignons

met zelfgemaakte auberginehummus, pitapunten en witte kaas

Foodbowls
Lees meer

Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode ui

125 g

Champignons

50 g

Witte kaas

1 stuks

Citroen

1 pak

Kikkererwten

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuks

Rundermerguezworstje

2 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3362 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Vergiet
Staafmixer
Hoge kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pita in 6 punten. Snijd de aubergine in ronde plakken van 1/2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout. Leg de knoflookteen ongeschild bij de aubergine en bak 20 - 25 minuten in de oven tot de aubergine gaar en zacht is.

2

Snipper de rode ui. Meng de rode ui in een kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de eventuele grote exemplaren nog kleiner. Verkruimel de witte kaas. Pers de helft van de citroen en snijd de overige helft in parten. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bewaar wat van het vocht.

3

Meng de kikkererwten in een hoge kom met de yoghurt-tahinsaus en per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 1 el citroensap. Breng op smaak met peper zout en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde hummus. Bewaar de hummus apart.

4

Prik de rundermerguez twee keer in met een mes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de rundermerguez in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Voeg de overige Midden-Oosterse kruiden en de champignons toe. Roerbak 4 - 6 minuten.

5

Haal de aubergine en knoflook uit de oven. Knijp de gepofte knoflook uit de schil en voeg samen met de aubergine bij de hummus. Leg nu de pitapunten op de bakplaat en zet terug in de oven. Bak de pitapunten 3 - 5 minuten. Mix ondertussen de auberginehummus glad met de staafmixer. Proef de hummus en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.

6

Schep de hummus in een kom en schuif de hummus met de bolle kant van een lepel tegen de zijkanten. Leg de gebakken champignons in het midden van de kom en serveer de rundermerguez en de pitapunten ernaast. Garneer met de witte kaas en de overige partjes citroen.