HelloFresh
topBanner
Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

Pasta pesto met courgette en buffelmozzarella

met gemarineerde kipfilethaasjes als extra

Vlees als extra
Lees meer

Haal Italië naar je keuken met dit recept. De malse kipfilethaasjes hebben we met Italiaanse kruiden gemarineerd. Met rodewijnazijn geef je een lekker frisse twist aan de pasta-pesto. Schijnt de zon? Het gerecht is zowel warm als koud erg lekker – perfect voor een nazomeravond in het park. Wil je er een echte salade van maken? Voeg de rucola dan op het laatst toe in een saladekom – zo blijft het lekker knapperig en pikant van smaak.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

15 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

240 g

Italiaans gemarineerde kipfilethaasje

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4573 kJ
Energie (kcal)1093 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers13.6 g
Eiwitten53 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dikke plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper.

3

Snijd indien nodig de kipfilethaasjes in stukken van gelijke grootte. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 – 8 minuten rondom bruin en gaar.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

5

Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep de gescheurde rucola door de conchiglie.

6

Verdeel de conchiglie over de borden en serveer met de courgette en kipfilethaasjes. Verdeel de buffelmozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.