Heekfilet met aardappelschijfjes en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Met rode ui en dillemayonaise

De aardappelschijfjes zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog goudbruin en knapperig te bakken. Daar hoort natuurlijk mayonaise bij, die je in dit recept mengt met verse dille, waardoor deze ook goed bij de vis past. Vis en dille vormen een klassieke combinatie die je veel ziet in de Scandinavische keuken, het kruid geeft een verfijnde smaak aan visgerechten.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

3 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 16 – 17 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. • Snipper de rode ui. • Snijd de prei in halve ringen

Prei stoven
2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de prei 1 minuut op hoog vuur. • Voeg zoveel water toe dat de prei tot de helft onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 6 - 8 minuten afgedekt stoven.

Bakken en mengen
3

• Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de heekfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. • Hak de dille fijn en meng met de mayonaise. • Giet de gestoofde prei af en meng met de overige roomboter, peper en zout

Serveren
4

• Verdeel de heekfilet, de aardappelschijfjes en de gestoofde prei over de borden. Serveer met de dillemayonnaise.