HelloFresh
topBanner
Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

+/- 20 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd90 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

voor 10 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

voor 10 personen

1 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

400 g

Haverdeegmix

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Nuts, Traces of Lupin, Traces of Sesame, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 zakje

Gemalen kaneel

50 g

Dadelstukjes

(BevatTraces of Peanuts, Traces of Tree Nuts, Kan sporen van allergenen bevatten)

3 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

70 g

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)782 kJ
Energie (kcal)187 kcal
Vetten5.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten30 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en dadelstukjes.

2

Kneed met je handen de boter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een lange rol van +/- 5 cm dik van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het folie van het deeg en snijd plakken van 1.5 cm eraf. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.

4

Bak de haverkoeken 15-18 minuten in de oven. De koeken horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik.