HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHavermout Uit De Oven
topBanner
Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Lees meer

Goedemorgen!

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
2
4
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Banaan

25 gram

Dadelstukjes

75 gram

Havermout

(BevatGlutenbevattende granen)

1.5 tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

175 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Bakpoeder

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers36.8 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Zout0.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil en snijd de appel in kleine blokjes. Prak de banaan fijn met een vork in een mengkom.

2

Voeg de dadelstukjes, havermout, bakpoeder en kaneel bij de banaan en meng goed.

3

Voeg de appel en het ei toe aan het beslag en roer goed door. Voeg als laatste de melk en een snufje zout toe.

4

Schenk het havermoutbeslag in een kleine ovenschaal met bakpapier (zie tip) en bak 20 - 25 minuten in de oven. De havermout is gaar wanneer je er met een satéprikker in kan prikken en deze er droog uitkomt.

5

Verdeel de havermout uit de oven over.