HelloFresh
topBanner
Haute-dog van chimayworst

Haute-dog van chimayworst

met witlofsalade en een crumble van peperkoek

Lees meer

Deze haute dog eet je met het pinkje omhoog. Geen 'gewone' varkensworst, maar eentje met chimaykaas erin maakt deze hotdog zo speciaal. Deze smeuïge, authentieke abdijkaas past perfect bij de zoete peperkoek-crumble. Serveer met een heerlijk Belgisch witlofslaatje erbij et voilà: serviette op de schoot, trappistje erbij en genieten maar!

Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

1 stuks

Peperkoek

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 stuks

Witlof

1 stuks

Appel

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

2 tl

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3335 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de chimayworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe, dek de pan af en bak 10 - 12 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

3

Snijd de peperkoek in zeer dunne plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Leg de ciabatta op dezelfde bakplaat en bak 5 – 7 minuten in de oven.

4

Snijd de harde onderkant van het witlof af en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snipper het witlof fijn. Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appel in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Houd 4 schijfjes appel per persoon apart. Meng het fijngesneden witlof en de overige appel door de honingmosterdvinaigrette. Snijd de ciabatta aan de bovenkant in tot ongeveer de helft (snijd hem dus niet via de zijkant open!). Verdeel een beetje veldsla en de gebakken rode ui over de broodjes en leg de chimayworst erop. Steek de plakjes appel erbij. Garneer de haute-dog naar smaak met mosterd en verkruimel de peperkoek eroverheen.

6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de witlofsalade met appel erbovenop. Serveer met de haute dog.