Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade

Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade

Met parelcouscous, zachte geitenkaas en noten-kruidentopping

Lees meer

De schaal van de garnaal geeft tijdens de bereiding extra smaak af, maar garnalen pellen kan nogal een werkje zijn. Vandaag maken we het je makkelijk: de kop van de garnalen in jouw box is al verwijderd en ze zijn ook alvast opengesneden. Zo heb je wel de lekkere smaak van ongepelde garnalen, maar niet het gedoe van het pellen!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:SchaaldierenNotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

1 stuks

Citroen

1 stuks

Knoflookteen

260 g

Makkelijk te pellen garnalen

(BevatSchaaldieren)

40 g

Walnoten

(BevatNoten)

10 g

Verse dille en dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Courgette

1 stuks

Venkel

50 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Bosui

½ bag(s)

Rucolacress

(BevatMosterd)

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten43 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Kom
Pan met deksel
Rasp
Cutting Board
Fruitmesje
Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Garnalen marineren
Garnalen marineren
1

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Rasp de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de olijfolie met de knoflook en 1 tl citroensap per persoon in een kom en leg de grote garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 5.

Topping maken
Topping maken
2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak grof. Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de dille, de helft van de dragon en 1 tl citroenrasp per persoon.

Parelcouscous koken
Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af en spoel kort af onder warm water.

Groenten bakken
Groenten bakken
4

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 – 12 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Garnalen bakken
Garnalen bakken
5

Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Snijd de bosui in dunne ringen. Knip de rucolacress los van het plantje. Verhit, vlak voor serveren, de koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 minuten, of tot ze mooi roze zijn. Meng de parelcouscous, de bosui en de overige dille en dragon met de courgette en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de grote garnalen ernaast. Garneer met de walnotentopping, de rucolacress en het eventuele venkelloof.