HelloFresh
topBanner
Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Lees meer

Een smaakvol stoofpotje met allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de mediterrane keuken: merguezworstjes, komijn, tijm, en kaneel. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereid, heb je achteraf weinig afwas. Handig voor een drukke dag!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuks

Rundermerguez

400 g

Vastkokende aardappelen

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kaneel

1 stuks

Wortel

1 stuks

Rode paprika

40 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2840.936 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten67 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de merguezworstjes een paar keer in. Verhit een grote wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 5 minuten rondom. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor stap 3.

2

Was ondertussen de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

3

Zet de pan terug op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen, tijm, komijn en kaneel toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten stoven.

4

Snijd de peen klein, voeg toe aan de wok of hapjesan en breng op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens de paprika klein.

5

Voeg in de laatste 10 minuten de paprika toe aan de wok of hapjespan. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan, voeg de merguezworstjes en rozijnen toe en laat het vocht inkoken.

6

Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing in een saladekom. Voeg de mesclun toe en meng goed.

7

Verdeel de stoof over de borden en serveer met de salade.