HelloFresh
topBanner
Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen, verse tijm en speculaaskruimels

Lees meer

Honing en Griekse yoghurt vormen samen het klassiek Griekse dessert yiaoúrti me méli. In deze variant voeg je speculaaskruimels en amandelen toe voor een crunch. Het citroensap en de verse tijm geven het dessert een frisse noot.

Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Citroen

5 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

15 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

400 ml

Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 g

Speculaasstukjes

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 pot

Honing

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2322 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels1 g
Eiwitten13 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de blaadjes fijn.

2

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2 - 3 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.

3

Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk er de saus over. Garneer met de speculaaskruimels en bestrooi met citroenrasp naar smaak.