topBanner
Gnocchi met champignons en spinazieroom

Gnocchi met champignons en spinazieroom

met pecorino en hazelnoten

Lees meer

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Geroosterde hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPindas, Sesam)

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1551 kJ
Energie (kcal)371 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten6 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels4 g
Eiwitten11 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de gnocchi. Voeg de gnocchi toe en laat deze 3 - 4 minuten koken. Giet vervolgens af in een vergiet en laat uitstomen. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de champignons al roerend gedurende 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg deze tijdens het bakken toe aan de champignons. Hak de hazelnoten grof.

3

Voeg de spinazie toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

4

Serveer de gnocchi in diepe borden. Garneer met de pecorino en de hazelnoten. Proef en breng op smaak met peper en zout.