topBanner
Gigli met spinazie-preisaus

Gigli met spinazie-preisaus

met groene pesto, rode peper en Parmigiano reggiano

Lees meer

Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas, de rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Gigli

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Spinazie

75 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3181 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de gigli. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de Parmigiano reggiano.

2

Kook de gigli, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

4

Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.

5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de gigli en de helft van de geraspte Parmigiano reggiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige Parmigiano reggiano