HelloFresh
topBanner
Gevulde portobello met gehakt

Gevulde portobello met gehakt

met gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Krieltjes

2 stuks

Portobello

1 stuks

Sjalot

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Gemengd gekruid gehakt

50 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

25 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

250 g

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3416 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kom: het gehakt, de sjalot, de helft van de peterselie, de helft van de panko, de helft van de grana padano, peper en zout door elkaar. Kneed goed door elkaar.

2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

3

Meng de overige panko en grana padano flakes met 1 el olijfolie per persoon in een kom. Verwijder voorzichtig eventuele steeltjes van de portobello. Vul de portobello's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het pankomengsel over het gehakt. Bak de portobello's 25 - 30 minuten in de oven.

4

Doe de cherrytomaten in een andere ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak samen met de portobello 15 - 18 minuten in de oven.

5

Besprenkel de cherrytomaten met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon wanneer je ze uit de oven haalt.

6

Verdeel de gevulde portobello's, gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten over de borden. Garneer de krieltjes met de overige bladpeterselie.