De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met appel en abrikoos en omhult in serranoham - perfect om in goed gezelschap van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Paarse wortel
½ stuk(s)
Gele wortel
150 gram
Kalkoen met serranoham en cranberryvulling
20 gram
Pikante uienchutney
100 gram
Broccolini
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
150 ml
Zoutarme runderbouillon
Tip: Snijd de aardappelen en wortelen niet te groot, anders duurt het langer voordat ze gaar zijn in de oven.
Tip: Verspreid de aardappelen en wortelen goed over de bakplaat: dan zijn ze sneller gaar.
Tip: De baktijd van de kalkoen hangt af van de grootte van het stuk vlees. Houd voor 300 gram 25 - 30 minuten baktijd aan, voor 450 gram 35 - 40 minuten en voor 600 gram 45 tot 50 minuten.
Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.
Tip: De kalkoen is klaar wanneer hij goudbruin is en de sappen helder zijn wanneer je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.