HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepocheerde Zalmfilet In Hollandaisesaus Met Sperziebonen
topBanner
Gepocheerde zalmfilet in Hollandaisesaus met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet in Hollandaisesaus met sperziebonen

met krieltjes, dille en kappertjes

Premium
Lees meer

De zalm geef je gemakkelijk extra smaak door hem te pocheren met citroen en dille - probeer ook eens met dragon, kervel of bladselderij.

Allergenen:VisEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Sperziebonen

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Kleine rode ui

10 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Zalmfilet

(BevatVis)

20 gram

Kappertjes

200 gram

Hollandaise saus

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Visbouillonblokje

(BevatVis)

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3374 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes in 12 - 15 minuten beetgaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een andere pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet beide af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Halveer de citroen in de lengte. Snijd de ene helft van de citroen in halve maantjes en de andere helft in parten. Snipper de sjalot. Snijd de dille fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Breng in een steelpan met deksel een laagje water gemengd met het visbouillonblokje, de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de sjalot zachtjes aan de kook. Het laagje water moet de zalmfilet net kunnen bedekken. Leg, als het water zachtjes kookt, de zalmfilets in de steelpan en dek af met een deksel. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat nog 5 minuten, afgedekt, verder garen.

4

Schenk de Hollandaisesaus in een steelpan en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

5

Meng de knoflook door de sperziebonen. Meng de overige sjalot en 1 tl mosterd per persoon door de krieltjes.

6

Verdeel de gepocheerde zalm over de borden. Garneer met de Hollandaisesaus, de kappertjes, de overige dille en de citroenparten. Serveer met de sperziebonen en de krieltjes.