home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

De kip is gemarineerd in o.a. honing, sojasaus en sesamolie

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 1246 beoordelingen
Lees meer

Een primeur: er zit voor het eerst sesamolie in de box. Deze sesamolie is geperst uit gepelde en geroosterde bruine sesamzaadjes. De kleur van de olie is relatief donker en in de olie kun je duidelijk de smaak van noot herkennen. Welke olie zou jij graag eens in de box willen zien? Laat het ons vooral weten!

Labels:Pittig
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaad
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

30 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

220 g

Kipfilethaasje

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

1 stuks

Rode ui

½ stuks

Rode peper

400 g

Broccoli

170 g

Basmatirijst

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2966.456 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten83 g
Vezels5 g
Eiwitten35 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Maak een marinade.
Maak een marinade.
1

Maak een marinade van de honing, 1 tl sojasaus per persoon, 1 el water per persoon, ½ tl sesamolie, peper en zout en meng met de kipfilethaasjes in een kom.

2

Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.

Kook de rijst.
Kook de rijst.
3

Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens het kokende water en een snufje zout toe, en kook, afgedekt in 12 – 15 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Roerbak de broccoli.
Roerbak de broccoli.
4

Verhit de zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten.

5

Bak ondertussen de kipfilethaasjes in koekenpan op hoog vuur 4 - 6 minuten bruin.

Verdeel het gerecht over de borden.
Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.