HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGele Tofucurry & Kurkumarijst
topBanner
Gele tofucurry & kurkumarijst

Gele tofucurry & kurkumarijst

met garam masala en bloemkool

Lees meer

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:Veggie
Allergenen:SojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

170 gram

Witte langgraanrijst

0.17 zakje(s)

Gemalen kurkuma

1 zakje(s)

Garam masala

1 kuipje(s)

Biologische tomatenpuree

140 gram

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 ml

Groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4027 kJ
Energie (kcal)962 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Rasp 1/3 van de bloemkool met een grove rasp. Snijd de overige bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de geraspte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

3

Spreid de bloemkoolroosjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep een paar keer om, tot alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met olie. Bak 12 - 14 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de overige knoflook, de overige gember en per persoon: 1/4 rode peper en 1 tl garam masala toe en bak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/4 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

6

Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofu curry erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.