HelloFresh
topBanner
Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Op smaak gemaakt met tomatenpuree en currykruiden

Lees meer

Je gebruikt rundergehakt van het Maas-Rijn-Ijssel (MRIJ) ras. Dit ras loopt in het voorjaar en in de zomer buiten in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant. Het is een dubbeldoelras, waarbij zowel de melk als het vlees van de koe gebruikt wordt.

Labels:Bron van eiwittenNotenvrij
Allergenen:SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 g

Aardappelen

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Peen

1 stuks

Prei

220 g

Rundergehakt

½ stuks

Tomatenpuree

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

75 g

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3317.9120000000003 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd36.0 g
Koolhydraten71 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Pan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil de aardappelen (annabelle) en snijd in plakken van ½ cm dik. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten voor. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in blokjes van ½ cm. Snijd de prei in dunne ringen.

4

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rul het gehakt 3 minuten. Voeg de ui, knoflook, peen, prei, tomatenpuree en currykruiden toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Vet een ovenschaal in met roomboter. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Bestrooi met de belegen kaas en bak de ovenschotel 15 minuten in de oven.

6

Verdeel de ovenschotel over de borden.