HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegrilde Zeebaars Met Zeewiersalade
topBanner
Gegrilde zeebaars met zeewiersalade

Gegrilde zeebaars met zeewiersalade

met rijst, salade van komkommer en gele wortel en sesamdressing

Wereldkeuken
Lees meer

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!

Allergenen:SesamzaadVisGlutenbevattende granenSojaEiMosterdTarweSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Gele wortel

60 gram

Salademix met erwtenscheuten

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

240 gram

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

100 gram

Zeewiersalade

(BevatSesamzaad, Glutenbevattende granen, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

1 el

Wittewijn- of rijstazijn

(BevatSulfiet)

1 el

Suiker

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3779 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Rasp
Keukenpapier
Diep bord
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Dep de zeebaars droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de zeebaars erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.

4

Bak de zeebaars 2 – 4 minuten op de huid. Draai de zeebaars om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.

5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijnazijn of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg naar smaak peper toe.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de zeebaars bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade over de zeebaars. Garneer het geheel met de sesamdressing.