Wist je dat je conchiglie, het Italiaanse woord voor schelpje, uitspreekt als con-keel-yay?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Broccoli
90 gram
Conchiglie
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
35 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
½ stuk(s)
Prei
5 snufje
Nootmuskaat
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte emmentaler
25 gram
Geraspte cheddar
15 gram
Panko paneermeel
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng, in een pan met deksel, ruim water met een snuf zout aan de kook voor de conchiglie en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 12 - 14 minuten al dente. Voeg de broccoli na 8 minuten toe. Giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Hak de semi-gedroogde tomaten grof. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp (je hebt hier maar een snufje van nodig).
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en prei toe en bak 4 - 5 minuten zacht. Voeg de semi-gedroogde tomaten toe en bak 1 minuut. Blus af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat en laat 2 - 3 minuten koken.
Meng 2 el kookvocht per persoon door de saus samen met de conchiglie, broccoli, helft van de geraspte emmentaler, helft van de cheddar en roer goed door. Voeg extra kookvocht toe als het te droog wordt. Meng de overige cheddar en emmentaler met de panko in een kleine kom.
Voeg de conchiglie toe aan een ovenschaal en bestrooi met het kaas en panko mengsel. Bak 10 - 15 minuten in de oven of tot de kaas een goudbruine korst vormt.
Verdeel de gegratineerde pastaschotel over de borden en serveer.