Gegratineerde pastaschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli, prei en zongedroogde tomaten

Wist je dat je conchiglie, het Italiaanse woord voor schelpje, uitspreekt als con-keel-yay?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

90 gram

Conchiglie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

½ stuk(s)

Prei

5 snufje

Nootmuskaat

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte emmentaler

25 gram

Geraspte cheddar

15 gram

Panko paneermeel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)984 kcal
Energie (kJ)4117 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.5 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng, in een pan met deksel, ruim water met een snuf zout aan de kook voor de conchiglie en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 12 - 14 minuten al dente. Voeg de broccoli na 8 minuten toe. Giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Hak de semi-gedroogde tomaten grof. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp (je hebt hier maar een snufje van nodig).

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en prei toe en bak 4 - 5 minuten zacht. Voeg de semi-gedroogde tomaten toe en bak 1 minuut. Blus af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat en laat 2 - 3 minuten koken.

Mengen
4

Meng 2 el kookvocht per persoon door de saus samen met de conchiglie, broccoli, helft van de geraspte emmentaler, helft van de cheddar en roer goed door. Voeg extra kookvocht toe als het te droog wordt. Meng de overige cheddar en emmentaler met de panko in een kleine kom.

Gratineren
5

Voeg de conchiglie toe aan een ovenschaal en bestrooi met het kaas en panko mengsel. Bak 10 - 15 minuten in de oven of tot de kaas een goudbruine korst vormt.


Serveren
6

Verdeel de gegratineerde pastaschotel over de borden en serveer.