home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Met oude geitenkaas en bieslook

Lees meer

De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt, maar daarmee wordt het gerecht ook calorierijker. Vind je de schil van de aubergine wat stug? Dan kun je deze er eventueel afhalen.

Labels:VeggieGlutenvrij
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Aubergine

100 g

Oude geitenkaasvlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

500 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Cutting Board
Schilmesje
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aubergine snijden
Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bataat. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout.

Aubergine bakken
Aubergine bakken
2

Bestrooi de aubergines met de helft van de geitenkaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat de plakken aubergine zacht zijn

Bataat koken
Bataat koken
3

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

Puree maken
Puree maken
5

Stamp met een aardappelstamper de zoete aardappel tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.