HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

Lees meer

Trek alles uit de kast voor dit heerlijke gerecht – vrij letterlijk, want je hebt veel pannen nodig – en lees het recept op je gemak door voor je begint met koken. Zeekraal is van zichzelf vrij zout, dus houd dit in gedachten voor je het gerecht verder op smaak brengt met zout. De frisse citroenmayonaise brengt het gerecht mooi in balans.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:EiMosterdVisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

½ stuks

Citroen

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

50 g

Zeekraal

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4138 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Cutting Board
Mes
Hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Krieltjes bakken
Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven, schep halverwege om.

Snijden, persen, hakken
Snijden, persen, hakken
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Pers de citroen uit en hak de dille grof.

Venkel bakken
Venkel bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 – 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Zalmfilet bakken
Zalmfilet bakken
4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten.

Zeekraal bakken
Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.