Gebakken kabeljauwfilet met botersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Met zoete parelcouscous, peen en tomaat

Vandaag staat er kabeljauwfilet op het menu, een vis die bij jong en oud in de smaak valt, doordat de smaak niet al te "vissig" is. Bij de vis maak je parelcouscous, die zowel qua vorm als smaak voller en ronder is dan gewone couscous. De rozijnen en geroosterde peen en cherrytomaten zorgen voor een zoete smaak, terwijl de bladpeterselie en tuinkers frisheid brengen.

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Rode cherrytomaten

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Tuinkers

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

15 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Pan

Instructies

Peen snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken van 1/2 cm dik.

Groenten in de oven
2

Leg de peen in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de peen in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.

Parelcouscous koken
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houdt warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakresten.

Botersaus maken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakresten en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Meng de cherrytomaten en peen door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de tuinkers en de overige peterselie. Serveer met de kabeljauw en de botersaus.