Gebakken kabeljauwfilet met knapperige zeekraal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken kabeljauwfilet met knapperige zeekraal

Gebakken kabeljauwfilet met knapperige zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

In dit luxe visgerecht combineer je zachte kabeljauwfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenmayonaise bij.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¾ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

25 gram

Zeekraal

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)973 kcal
Energie (kJ)4070 kJ
Vetten62.2 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten67.2 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels13.3 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kleine kom
Hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Snijden en bakken
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel (zie Tip). Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak in 10 – 12 minuten zacht.

Tip: In dit recept snipper je de venkel net zoals een ui. Hierdoor wordt hij sneller gaar en wordt de smaak zachter.

Smaakmakers bereiden
3

Blus de venkel vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe als je de venkel nog zachter wilt. Pers ondertussen de citroen uit en hak de dille grof. Meng in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Kabeljauwfilet bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.

Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de kabeljauw op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de vis en garneer het gerecht met de dille. Serveer met de citroenmayonaise.