Gebakken udonnoedels met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken udonnoedels met ham en ei

Gebakken udonnoedels met ham en ei

met gemengde groenten

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Allergenen:
Tarwe
•Eieren
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2840 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Grote wok of hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 - 6 minuten al roerend.
  • Snijd ondertussen 3 hamsneetjes per persoon in kleine stukjes en laat 1 hamsneetje per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een pan en bak 1 heel hamsneetje per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde pan.
Bakken
3
  • Voeg de noedels toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de ketjap toe en bak 2 - 3 minuten al roerend op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Voeg aan elk bord 1 hamsneetje en 1 spiegelei toe.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.