Skip to main content
Galette met geitenkaas en rode biet
Galette met geitenkaas en rode biet

Galette met geitenkaas en rode biet

met zoete aardappel, tijm en walnootstukjes

De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Gekookte rode bieten

½ roll(s)

Quichedeeg

25 gram

Verse geitenkaas

5 gram

Walnootstukjes

50 gram

Spinazie

75 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)4165 kJ
Energie (kcal)996 kcal
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers32.1 g
Vezels10 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.9 g
Potassium96.3 mg
Calcium69 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Snijd de biet in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Spinazie bakken
2

Kook de zoete aardappel, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en dep droog met keukenpapier. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten met 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 3 - 4 minuten, of tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Galette vullen
3

Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Leg de plakken rode biet en zoete aardappel in een cirkel op het deeg, maar houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Leg het spinaziemengsel op de biet en zoete aardappel. Vouw de randen voorzichtig over de vulling heen en bestrijk de rand met een beetje olijfolie.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag vullen en bakken met je favoriete ingrediënten voor een lekkere snack.

Galette bakken
4

Bak de galette 20 - 25 minuten in de oven. Verbrokkel de geitenkaas. Voeg voor de laatste 10 minuten de tijm, honing, gekarameliseerde rode ui, walnootstukjes en geitenkaas toe aan de galette en bak mee.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de overige spinazie en tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de galette in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm
Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Naanpizza met yazzara, gehakt en spinazie

Naanpizza met yazzara, gehakt en spinazie

met een frisse salade
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Pasta met runderchipolata

Pasta met runderchipolata

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Indiase dahl met zoete aardappel

Indiase dahl met zoete aardappel

met kokosmelk, pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood
Knapperige zalm met pompoen uit de oven

Knapperige zalm met pompoen uit de oven

met krieltjes en wortel
Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

met ricotta en een saus van cherrytomaten
Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Meatier burger met pittige groene peper en piccalilly

Meatier burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

met veldsla, rucola en pecanstukjes
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot
Hamburger met Italiaanse twist

Hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met sperziebonen en Thais basilicum
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Met aardappelen, rode paprika en spinazie
Broodje gehakt met Italiaanse groente

Broodje gehakt met Italiaanse groente

met gesmolten kaas en salade
Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

met rozijnen en pompoenpitten
Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

met koriander en Japanse udonnoedels

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen