Gepaneerde witte kaas met krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

½ el

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)923 kcal
Energie (kJ)3860 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers32 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan met deksel
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af.
  • Verhit een steelpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten in de droge pan.
  • Voeg daarna 1/2 el roomboter per persoon en de pikante uienchutney toe (zie Tip). Meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.

Salade maken
2
  • Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de puntpaprika, tomaat en veldsla toe aan de saladekom en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Witte kaas paneren
3
  • Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko.
  • Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gekookte krieltjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten zonder deksel.
Serveren
4
  • Leg de salade op het bord met de krieltjes ernaast. Serveer de gebakken witte kaas op de salade.