Frittata met worst, spinazie en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frittata met worst, spinazie en witte kaas

Frittata met worst, spinazie en witte kaas

met paprika en belegen kaas

Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kan er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Spinazie

2 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen kaas

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)806 kcal
Energie (kJ)3374 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.7 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak het worstvlees in 3 minuten los en haal uit de pan. Voeg de aardappelschijfjes toe aan dezelfde pan en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de knoflook en 2/3 van de paprikareepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een ovenvaste hapjespan? Bak de aardappel, paprika en het worstvlees dan in deze pan. Zo heb je geen ovenschaal nodig en kan je de eieren toevoegen aan de hapjespan die later in de oven gaat.

Snijden
2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verkruimel de witte kaas. Snijd de overige paprikareepjes in kleine blokjes.

Mengen
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en 3/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Voeg de geraspte belegen kaas en de helft van de witte kaas toe. Meng door elkaar en breng flink op smaak met peper en zout.

Spinazie laten slinken
4

Zet het vuur van de aardappelschijfjes lager en voeg de rode ui toe. Scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie slinken. Voeg het worstvlees weer toe aan de pan en meng goed door. Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Leg de gebakken aardappelschijfjes, het worstvlees, paprika, ui en spinazie in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.

Bakken
5

Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei in het midden helemaal gestold is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt. Voeg ondertussen in een saladekom de overige spinazie, paprikablokjes en witte kaas toe. Meng met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Serveer met de frisse salade.