HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrittata Met Cherrytomaten En Feta
topBanner
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes

Lees meer

Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kan er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:FamilieVeggieBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

250 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de courgette en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkuimel de feta.

3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de rode ui, de helft van het basilicum, de helft van de feta, de rode cherrytomaten en de geraspte pecorino toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de gebakken aardappelschijfjes en de courgette in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.

5

Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal is gestold. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt.

6

Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Garneer met de overige feta en het basilicum.