topBanner
Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi

Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi

met appelsalade en honingmosterddressing

Lees meer

Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

600 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Appel

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

20 gram

Rozijnen

300 gram

Gesneden andijvie

1 stuk(s)

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Honing

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3928 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

2

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout. Meng de helft van de appel, alle walnootstukjes en rozijnen en een handje andijvie per persoon door de dressing.

3

Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.

4

Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter toe om het smeuïg te maken. Roer de andijvie, gebakken ui, uienchutney en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.