Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi
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Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi

Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi

met appelsalade en honingmosterddressing

Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Walnootstukjes

15 gram

Sultana rozijnen

150 gram

Gesneden andijvie

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Honing

1 tl

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

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Voedingswaarden

Energie (kcal)939 kcal
Energie (kJ)3928 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers38 g
Vezels16.1 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Dans la grande casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition pour les pommes de terre. Émiettez-y 1/4 du bouillon cube par personne. Émincez l’oignon. Épluchez les pommes de terre ou lavez-les bien, puis coupez-les en morceaux. Faites-les cuire 12 à 15 minutes à couvert.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de halloumi en 200 g aardappelen per persoon. Gebruik de overige halloumi bijvoorbeeld voor een lunchsalade de volgende dag en maak van de overige aardappelen bijvoorbeeld een koude aardappelsalade.

Préparer la salade
2

Retirez le trognon de la pomme et détaillez-la en dés. Dans le saladier, préparez la vinaigrette en mélangeant, par personne : 1/2 cs de vinaigre balsamique noir, 1/2 cs de miel, 1/2 cc de moutarde ainsi que du sel et du poivre. Mélangez-y la moitié de la pomme, les noix concassées, les raisins secs et une poignée de chicorée par personne.

Tip: Houd je niet van rauwe andijvie? Blancheer de andijvie dan 1 minuut in kokend water.

Poêler l'halloumi
3

Coupez l'halloumi en tranches de 1/2 cm d’épaisseur. Faites chauffer 1/4 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y revenir l'oignon 2 minutes. Réservez-le hors de la poêle. Dans la même poêle, faites chauffer à nouveau 1/4 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'halloumi 2 à 3 minutes par côté. Salez et poivrez à votre goût.

Tip: Is de halloumi erg nat? Dep de plakken dan voor het bakken droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Servir
4

Égouttez les pommes de terre et écrasez-les en stoemp épais au presse-purée. Ajoutez-y un filet de lait, 1/2 cc de moutarde par personne et 1 noix de beurre pour plus d’onctuosité. Incorporez la chicorée, l'oignon cuit, le chutney d'oignon et le reste de pomme au stoemp, puis salez et poivrez à votre goût. Servez le stoemp sur les assiettes accompagné de l'halloumi poêlé et de la salade.

Tip: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat, maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals vitamine K - onder andere belangrijk voor de aanmaak van sterke botten.