Deze belegde focaccia zet je binnen 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 zakje(s)
Knoflookpuree
100 gram
Gesneden ui
6 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
160 gram
Passata
2 stuk(s)
Focaccia met zongedroogde tomaat
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSesam)1 bol(len)
Mozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))125 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)10 gram
Vers basilicum
1 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
4 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en gesneden ui een halve minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin. Blus de pan af met de passata en per persoon 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Halveer ondertussen de focaccia. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg de gehalveerde focaccia's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.
Verdeel de focaccia over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes. Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.