HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFoccacia Met Gehaktballetjes En Mozzarella
topBanner
Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella

Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Supersnel
Lees meer

Deze belegde focaccia zet je binnen 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 zakje(s)

Knoflookpuree

100 gram

Gesneden ui

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

160 gram

Passata

2 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3761 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels6 g
Eiwitten48 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en gesneden ui een halve minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin. Blus de pan af met de passata en per persoon 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer ondertussen de focaccia. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg de gehalveerde focaccia's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.

3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.

4

Verdeel de focaccia over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes. Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.