HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFocaccia Toast Met Kipgehakt En Gegratineerde Kaas
topBanner
Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas

Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas

met rode pesto, spinazie en tomaat

Lees meer

Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. In dit recept serveer je het op een knapperige focaccia. Zo waan je je voor even in Italië!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSesam)

40 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels5 g
Eiwitten40 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in parten.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 - 5 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 minuten los op middelhoog vuur. Verlaag het vuur naar middelmatig en scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Bak mee totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de focaccia langs de zijkant in tweeën en leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de focaccia's met de rode pesto en verdeel het kipgehakt met spinazie erover. Beleg met de plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas. Verwarm 8 - 10 minuten in de oven.

4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de overige spinazie en de partjes tomaat in de saladekom met de dressing. Verdeel de focaccia toast over de borden en serveer met de salade.