Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. In dit recept serveer je het op een knapperige focaccia. Zo waan je je voor even in Italië!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Tomaat
200 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Focaccia met zongedroogde tomaat
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSesam)40 gram
Rode pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in parten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 - 5 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 minuten los op middelhoog vuur. Verlaag het vuur naar middelmatig en scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Bak mee totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de focaccia langs de zijkant in tweeën en leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de focaccia's met de rode pesto en verdeel het kipgehakt met spinazie erover. Beleg met de plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas. Verwarm 8 - 10 minuten in de oven.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de overige spinazie en de partjes tomaat in de saladekom met de dressing. Verdeel de focaccia toast over de borden en serveer met de salade.