home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 189 beoordelingen
Lees meer

Soep is de ideale verstopper van veel groenten, maar dan wordt hij vaak wel grof en met stukjes. Wanneer je de roomkaas en dana blue toevoegt wordt het een fluweelzacht geheel. Dit serveer je met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en knapperige pijnboompitten ter garnering op de soep.

Labels:DiscoveryVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Broccoli

250 g

Vastkokende aardappelen

20 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde oregano

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

100 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout4.1 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukken.

Pijnboompitten roosteren
Pijnboompitten roosteren
2

Rooster de pijnboompitten, zonder olie, in een soeppan met deksel 2 minuten op middellaag vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
Soep koken
3

Verhit de roomboter in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 10 -15 minuten.

Bakken
Bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Pureer de broccoli en aardappel met een staafmixer. Roer de andere helft van de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

Serveren
Serveren
6

Serveer de fluweelzachte soep met de roomkaas-ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en dana blue.