BestellenCadeaubon
Fish & chips met mushy peas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish & chips met mushy peas

Fish & chips met mushy peas

met zelfgemaakte ravigottesaus

Mushy peas is een typisch Brits bijgerecht dat vaak gegeten wordt met Fish en Chips. Supermakkelijk en superlekker!

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Vis
Tarwe
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Doperwten in blik

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Meerzadenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4088 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Energie (kJ)4088 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten58.7 g
Vetten58.7 g
waarvan verzadigd12.6 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten81.3 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers7 g
waarvan suikers7 g
Vezels12.8 g
Vezels12.8 g
Eiwitten27.7 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aardappelstamper
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van 1/2 - 1 cm. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd de citroen in 8 partjes. Hak de kappertjes, peterselie en bieslook fijn. Laat de doperwten uitlekken. Weeg indien nodig af. Snipper de ui fijn.

Vis bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 4 – 6 minuten per kant, of tot de heekfilet krokant is.

Mushy peas maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, erwten en de helft van de ui toe en roerbak 2 - 3 minuten. Haal van het vuur en plet de erwten voorzichtig met een aardappelstamper of de achterkant van een vork. Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de erwten en breng op smaak met peper en zout.

Ravigottesaus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, mosterd, kappertjes, de verse kruiden, de overige ui en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng de ravigottesaus op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, erwten en vis over de borden. Serveer met de ravigottesaus en 1 citroenpartje per persoon.