HelloFresh
topBanner
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en venkelsalade

Lees meer

Deze populaire Britse klassieker met gefrituurde vis en frieten hul je vanavond in een lekker HelloFresh-jasje. Je paneert de vis zelf met een mix van bloem, ei, panko, paprikapoeder, peper en zout. Liever niet frituren? Je kunt de vis ook gewoon bakken in de pan. Wist je dat je in Engeland geen mayonaise, maar azijn over de frieten doet? Dus als je voor de échte beleving wilt gaan: druppel wat azijn over je frieten.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:EiGlutenbevattende granenVisMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Venkel

⅔ stuks

Komkommer

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Paprikapoeder

200 g

Koolvishaasje

(BevatVis)

50 g

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

2 el

Bloem

10 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4107 kJ
Energie (kcal)982 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Dunschiller
Saladekom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de komkommer. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de venkel, komkommer en munt met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna door het ei (zorg dat de vis volledig bedekt is met ei) en rol de vis dan door de panko (zorg dat hij ook volledig bedekt is met panko).

5

Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de vis hierop kan leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.