.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
200 g
Pomme de terre
65 g
Champignons blonds
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Échalote
½ brin(s)
Romarin frais
2 pièce(s)
Filet de poulet
100 g
Brocoli
75 ml
Crème fraîche liquide
(Contient Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
200 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
1.5 cs
Huile d'olive
½ cs
Vinaigre de vin blanc
1 cs
Beurre [végétal]
1 cs
Moutarde
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.
Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 - 12 minuten stoven. Giet daarna af, indien nodig.
Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.
Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.