Heekfilet met Aziatische aardappelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met Aziatische aardappelsalade

Heekfilet met Aziatische aardappelsalade

Met gewokte broccoli en sesamzaadjes

Deze aardappelsalade heeft een Aziatische twist. Met koriander, sojasaus en sambal maak je een dressing met oosterse smaken. Door de broccoli te roerbakken houdt deze een lichte 'bite' die goed samengaat met de zachte smaak van de heekfilet.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

150 gram

Champignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ tl

Gemalen korianderzaad

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

1 el

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Wok

Instructies

Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (roseval) grondig, halveer en snijd de eventuele grotere aardappelen in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli blancheren
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 – 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart (zie tip).

Dressing maken
3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Broccoli roerbakken
4

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 – 5 minuten of tot de broccoli zacht is maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de heekfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan en bak de heekfilet 2 – 3 minuten op het vel en 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de heekfilet en bestrooi met het overige sesamzaad.