Heekfilet met risotto van orzo
met spekjes, citroen en tijm
Zin in risotto, maar weinig tijd? Deze variant maak je van orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van ristotto gewend bent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Citroen
50 gram
Spekreepjes
150 gram
Orzo
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
2 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
⅔ zakje(s)
Gedroogde tijm
2 stuk(s)
Wortel
Zelf toevoegen
naar smaak
Extra vierge olijfolie
400 ml
Groentebouillon
2 el
Boter
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
- Snijd de wortel in kleine blokjes.
- Snijd de citroen in schijfjes.
- Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en wortel 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
- Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
- Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur.
- Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekreepjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant.
Weetje: Vis is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, de stofwisseling en de groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis en zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.
- Verdeel de orzo over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
- Knijp 1 citroenschijfje per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken vis erop en garneer met de overige citroenschijfjes.