Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 05 Aug tot 11 Aug
arrow right iconarrow right icon
Schelvis met spek en sperziebonen
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met goudbruine aardappelschijfjes

Popular
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 4096 beoordelingen
Lees meer

De combinatie van spek en boontjes is een bekende, maar heb je ook al eens witvis in spek gegeten? Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees iets zachter. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen:VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

400 g

Sperziebonen

4 plakje

Ontbijtspek

2 stuks

Schelvisfilet

(BevatVis)

1 stuks

Nootmuskaat

80 g

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3435 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelschijfjes bakken
Aardappelschijfjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Boontjes koken
Boontjes koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 9 – 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein deel van de roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvis inwikkelen
Schelvis inwikkelen
3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek

Vis bakken
Vis bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Nootmuskaat raspen
Nootmuskaat raspen
5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

Serveren
Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.