HelloFresh
Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Met verse kruiden, olijven en kappertjes

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 250 beoordelingen
Lees meer

De bereiding van deze snelle pasta is supersimpel, maar de smaken zijn dat zeker niet: de hartige kappertjes, olijven en feta, de licht zoete cherrytomaatjes en de friszure citroen vormen samen een interessant geheel. De verschillende verse kruiden maken het helemaal af.

Labels:DiscoveryQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Gekleurde cherrytomaten

180 g

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

60 g

Olijf-kappertjesmix

½ stuks

Citroen

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

8 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

8 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 takje

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2757 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Rasp
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Tomaatjes bakken
Tomaatjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een ovenschaal de gele en oranje cherrytomaten met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

Pasta koken
Pasta koken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers snijden
Smaakmakers snijden
3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de olijven in de lengte doormidden en snijd de kappertjes fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes verse munt en basilicum in dunne reepjes . Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Smaakmakers mengen
Smaakmakers mengen
4

Meng in een kleine kom de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie met per persoon ½ tl van de citroenrasp en ½ el van het citroensap.

Pasta mengen
Pasta mengen
5

Voeg het olijvenmengsel toe aan de fettuccine en schep goed om.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de fettuccine over de borden en garneer met de feta, munt, peterselie en het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en het overige citroensap. Serveer met de gepofte cherrytomaten.