Fettuccine met gekleurde tomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Met verse kruiden, olijven en kappertjes

De bereiding van deze snelle pasta is supersimpel, maar de smaken zijn dat zeker niet: de hartige kappertjes, olijven en feta, de licht zoete cherrytomaatjes en de friszure citroen vormen samen een interessant geheel. De verschillende verse kruiden maken het helemaal af.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Olijf-kappertjesmix

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

2 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2757 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Tomaatjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een ovenschaal de gele en oranje cherrytomaten met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

Pasta koken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers snijden
3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de olijven in de lengte doormidden en snijd de kappertjes fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes verse munt en basilicum in dunne reepjes . Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Smaakmakers mengen
4

Meng in een kleine kom de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie met per persoon ½ tl van de citroenrasp en ½ el van het citroensap.

Pasta mengen
5

Voeg het olijvenmengsel toe aan de fettuccine en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de fettuccine over de borden en garneer met de feta, munt, peterselie en het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en het overige citroensap. Serveer met de gepofte cherrytomaten.