Le rôti de dinde de cette recette est farci de canneberges et enveloppé de jambon serrano. Régal assuré !
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
150 g
Patate douce
1 pièce(s)
Carotte
200 g
Pomme de terre
½ pièce(s)
Oignon
½ brin(s)
Romarin frais
1 pièce(s)
Gousse d'ail
125 g
Champignons
150 g
Dinde au jambon serrano farcie aux cranberries
20 g
Chutney de cranberries
100 ml
Crème fraîche liquide
(Contient Lait (contient du lactose))
1 pincée
Noix de muscade
10 g
Noix concassées
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Vinaigre de vin blanc
50 ml
Bouillon de bœuf à faible teneur en sel
1.5 cs
Beurre [végétal]
1 cs
Vinaigre balsamique noir
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goud bruin zijn. Schep halverwege om. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kalkoenrollade in 5 – 7 minuten rondom bruin. Bewaar de koekenpan met bakvet.
Conseil: Si vous cuisinez pour plus de 2 personnes, utilisez 2 casseroles pour la patate douce et la carotte.
Leg de rollade in een ovenschaal en bak 25 - 35 minuten in de oven. De baktijd van de kalkoen hangt af van de grootte van het stuk vlees. Houd voor 300 g ongeveer 25 minuten baktijd aan, voor 450 g 30 minuten en voor 600 g 35 minuten. Was of schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan van de kalkoenrollade op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en 1/3 van de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten inkoken.
Conseil: La roulade est prête lorsqu’elle est dorée et que les jus sont clairs lorsque l'on pique la partie la plus épaisse à l'aide d'un pic à brochette.
Verlaag het vuur en voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en laat zachtjes koken op laag vuur tot serveren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten op hoog vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
Verlaag het vuur en voeg 50 ml slagroom per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur staan tot serveren. Meng de fijngesneden rozemarijn met de aardappelblokjes. Voeg de zoete-aardappelblokjes en wortel toe aan een hoge kom met de overige slagroom en pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon, peper en zout.
Snijd de kalkoenrollade in plakken. Serveer met de rozemarijnaardappelen, de champignons, de wortel-zoete aardappelcrème en de cranberry-balsamicosaus. Garneer met de walnootstukjes.
Conseil: Si vous trouvez la purée trop épaisse, rajoutez un filet d'eau de cuisson.