In dit pestogerecht spelen paddenstoelen de hoofdrol. Ze barsten van de vitamine B en zijn daarmee perfect om je immuunsysteem een boost te geven. Als je paddenstoelen bakt en ze op smaak wilt brengen met zout, kun je dit het beste na het bakken doen. Zo voorkom je dat ze tijdens het bakken veel vocht verliezen, waardoor de smaak en textuur kunnen veranderen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Farfalle
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Kastanjechampignons
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
20 gram
Veldsla
2.5 gram
Verse krulpeterselie
15 gram
Geraspte pecorino
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle.
• Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Snipper de sjalot.
• Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Tip: Wist je dat kastanjechampignons schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en vooral veganisten belangrijk.