Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en salade

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

30 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

2 tl

Mosterd

2 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)950 kcal
Energie (kJ)3975 kJ
Vetten55.6 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels16.6 g
Eiwitten26 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.
Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.
Vegetarische schnitzel bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1el extra vierge olijfolie, 1el witte balsamicoazijn en 2tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat, de salademix en de helft van de bieslook met de dressing.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antiox.. zie ffacts

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de salade.
  • Garneer met de rest van de bieslook.