Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksnijbonen en cherrytomaten

Je maakt vanavond een verrassend AVG'tje (aardappel-vlees-groente). Zoete aardappels lenen zich uitstekend voor een puree en met de rode peper geef je het extra pit. Duitse biefstuk is grofgemalen rundvlees en hoef je niet lang te bakken. De smaak is op z'n best als het vlees nog een beetje rood is van binnen.

Labels:
Familie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1.32 stuk(s)

Lente-ui

125 gram

Rode kerstomaten

150 gram

Gesneden snijbonen

1 stuk(s)

Duitse steak haché

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2523 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers21 g
Vezels16.6 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Couper
1

Préparez le bouillon dans la casserole pour la patate douce et les pommes de terre. Pesez la patate douce, lavez ou épluchez les deux types de pommes de terre, puis coupez-les en gros morceaux. Émincez ou écrasez l’ail. Épépinez et émincez le piment rouge. Taillez les oignons nouveaux en fines rondelles et réservez le blanc d’un oignon par personne.

Cuire à l'eau
2

Dans la casserole contenant le bouillon, faites cuire les pommes de terre et la patate douce 10 à 12 minutes à couvert. Ensuite, égouttez en conservant un peu d’eau de cuisson et réservez sans couvercle. Coupez les tomates cerises en deux.

Tip: Je kookt de aardappelen in bouillon, maar giet deze af. Hierdoor wordt de puree extra smaakvol, maar blijft het zoutgehalte relatief laag.

Cuire les haricots
3

Pendant ce temps, faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen-vif dans la poêle. Faites revenir l’ail et le blanc des oignons nouveaux réservés 1 à 2 minutes. Ajoutez les haricots plats et 1 cs d’eau par personne, puis poursuivez la cuisson 6 minutes à couvert. Retirez le couvercle, ajoutez les tomates cerises et poursuivez la cuisson 4 minutes, jusqu'à ce que les haricots plats soient 'al dente'. Salez et poivrez.

Cuire la viande
4

Faites chauffer la poêle à feu moyen-vif et dorer le steak haché avec le reste des oignons nouveaux 2 à 3 minutes de chaque côté. Salez et poivrez. Si vous n’aimez pas la viande saignante, prolongez le temps de cuisson.

Tip: Wil je een jus maken van het overgebleven bakvet? Blus het bakvet van de Duitse biefstuk af met 2 el water per persoon, roer goed door en schenk de jus over de puree.

Préparer la purée
5

Écrasez les pommes de terre et la patate douce finement à l’aide du presse-purée. Ajoutez un filet d’eau de cuisson (que vous avez réservé), incorporez le piment rouge, puis salez et poivrez. Ajoutez éventuellement du beurre pour rendre le tout plus onctueux.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden zij niet van pittig? Laat dan de rode peper achterwege en breng de puree eventueel verder op smaak met 1/2 tl kerriepoeder per persoon.

Servir
6

Servez la purée dans les assiettes et garnissez-la avec les oignons nouveaux. Accompagnez-la des haricots plats, des tomates cerises et du steak haché.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de aardappelen en snijbonen meer vitamine C bevat dan de ADH?