Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

met extra portie prei en champignons

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Prei

250 gram

Champignons

5 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3082 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels16 g
Eiwitten39 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Bakplaat
Kleine kom
Bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el olijfolie met 1/2 tl kerriepoeder (zie TIP). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de kerrie-olie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

.
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

.
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en 1 el knoflook per persoon 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 –7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Meng ondertussen in een kleine kom de boter (zie TIP), de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

.
5

Verhit in een koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

.
6

Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.