Double protein - Varkenshaas met aardbeien-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Varkenshaas met aardbeien-balsamicosaus

Double protein - Varkenshaas met aardbeien-balsamicosaus

met geroosterde aardappeltjes en sperziebonen

Aardbeienjam bij varkensvlees klinkt misschien bijzonder, maar je hebt vast weleens gehoord van appel bij varkensvlees of cranberry's bij kalkoen. De zoete, friszure vruchten vormen een mooi contrast met het hartige vlees. Zo maak je van jouw varkenshaas echt iets bijzonders.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

30 gram

Aardbeiensaus

(Kan bevatten Hazelnoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

2.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1040 kcal
Energie (kJ)4353 kJ
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers24.3 g
Vezels17.6 g
Eiwitten63.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en 1 tl gehakte rozemarijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de sjalot. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Varkenshaas bakken
3

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Laat het bakvocht in de pan.

Saus maken
4

Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de helft van de sjalot en de overige rozemarijn 3 – 5 minuten. Voeg de aardbeienjam, de zwarte balsamicoazijn en 2 eetlepels water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor het serveren de roomboter door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de aardappelen, sperziebonen en varkenshaas over de borden. Schenk de saus over de varkenshaas.