Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus

Als je zin hebt in een lichte maaltijd, is dit de perfecte keuze. Het gerecht is laag in calorieën en rijk aan vezels, bevat weinig verzadigd vet en is juist rijk aan onverzadigde vetzuren. Je kunt vandaag zelf de pit in je gerecht bepalen: hoe langer je de zelfgemaakte chilisaus laat inkoken, des te pittiger het wordt. Het is dus belangrijk dat je de saus tijdens het bereiden goed blijft proeven.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Schaaldieren
Pinda's
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)536 kcal
Energie (kJ)2244 kJ
Vetten16.4 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten65.1 g
waarvan suikers31 g
Vezels5.7 g
Eiwitten29.7 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng net niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken de steelpan met heet water. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een grote kom. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat mango een van de kaliumrijkste voedingsmiddelen is? Kalium is de tegenhanger van natrium en belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Zoetzure chilisaus maken
3

Hak de rode peper zeer fijn. Meng de rode peper in de lege steelpan, met de knoflook en per persoon 1/2 el wittewijnazijn, 1 el suiker, 1/2 el olijfolie en 1/2 el van het kookvocht van de rode peper. Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon 1/2 el limoensap per persoon en 1/2 el vissaus door.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen en de rode puntpaprika 3 – 4 minuten op hoog vuur. Hak ondertussen de pinda's grof.

Tip: Garnalen bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan eiwitten en calcium.

Noedelsalade maken
5

Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak nog 1 – 2 minuten. Voeg de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de overige limoenpartjes.